Любопитно :  Травестити правят профсъюз
Вестник Новинар 23/10/2009 12:00:00

Публикуваните "информации" са гротескни, неистинни или силно преувеличени пародии на жълти новини и нямат нищо общо с действителни лица или събития. Всички съвпадения са случайни.

До дни българските травестити ще оповестят създаването на профсъюз. Искаме равни условия на труд, работно облекло и грим, искаме транспорт до работа, тоалетни до плочката ни на тротоара, както и навес с отопление. Съгласни сме и на витрини като онези в Холандия, пишат те в декларация, написана на бебешко розова парфюмирана хартия.Те вече са измислили и свой знак – дупе и сърце с две пухчета. Повод за създаването на синдикалната организация стана измръзването на няколко от работните мъже преди около седмица. Те бяха приети в спешното отделение на „Пирогов” с до 20% измръзвания. Наш репортер ги посети в леглата им и предаде някои от мислите, които ги вълнуват:

"Знаехме, че нещо става, защото изкуствените мигли не се залепяха, а ружът изглеждаше лилав", проплакаха те. „Перуката ми настръхна от студ, направо щях да припадна” - оплака се друг с басов глас.

Поради икономическата криза и студа клиентите също са сериозно намалели. Друга неприятност – че чичковците вече не пускали парното в колите си, а в апартаментите им също още не било пуснато парното от проклетата "Топлофикация". От малкия оборот пострадали и разходите на травеститите за поддръжка. Те се принудили да си купуват български чорапогащници и обувки с високи токчета от „Илиянци”.

"Представяте ли си колко се обикаля за обувки 45 номер", припряно разказваха те. Истинското им падение обаче било преди две седмици, когато всички минали на дрехи втора употреба. "Моят прякор беше Блесната, защото роклята ми винаги се виждаше в тъмното. По дрехите, които нося сега, половината пайети ги няма. Знаете ли от какво си правим перуките?", проплака двуметрова мускулеста госпожица и не можа да сдържи сълзите си повече.

От сега господа госпожиците си представят как техният профсъюз ще бъде регистриран и допуснат до тристранните преговори – с правителството и работодателите. „Мечтаем за този момент – каза бъдещата лидерка Фанфана Лалето. – Не от суета и горделивост, а защото там ще е топло. Сигурна съм!”

[ Назад ]
За принтиране Изпрати тази новина на приятел

Последните 10 новини в Любопитно:


Коментарите са лични и отразяват мненията на потребителите!
Автор Коментар
    Карта на сайта  |  Вход  
Контекстна рекламa
Каталози
Последни търговски новини
Последни новиниCopyright © 2004-2010 BiG.BG. Всички права запазени. Webmaster : press@big.bg
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от БИГ.БГ позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в БИГ.БГ е свободно.

Страницата се зарежда за 0.076 секунди.