Бизнес :  Пет големи търговски центъра слагат край на сергиите в центъра на Пловдив
Интернет Медия БИГ.БГ 5/9/2006 19:30:00

Четири модерни търговски центъра ускорено се изграждат на ул. „Капитан Райчо“ в Пловдив. Тя започва от емблематичния за града хотел Тримонциум и свършва до пивоварна Каменица. Така до няколко месеца ще се сложи край на грозната чаршия в центъра на града, на която се бяха настанили над 400 сергии, покрити с брезенти и полиетилени.

Опитите на градската управа да промени картината бяха съпроводени с няколко бунта на търговците. Решението бе намерено, като част от тях се сдружиха с инвеститорите. Заедно с построения през 1989 г. двуетажен магазин Евмолпия търговските центрове по тази улица ще станат пет. Общата им застроена площ надхвърля 50 дка, а инвестициите са за над 50 млн. лева.Първият от новите обекти - Маркет център, е пред завършване. Инвеститорът – едноименната фирма, е планирал да пререже лентата на 20 септември. На партерния етаж ще се настанят 40 от продавачите на сергии, за което ще плащат по 10 евро за квадратен метър наем. На следващите два етажа освен магазини, ще се настани обувната фабрика Кребс и фризьорски салон. На последния етаж ще има бар в източноазиатски стил с японски напитки и украси от бамбук. А в етажа под партера е предвидена пицария. Общата застроена площ на Маркет център е 6 500 квадратни метра.


През ноември ще отвори и вторият търговски център, чийто инвеститор е ПТ Холдинг в съдружие с друга група търговци от Капитан Райчо. Разгънатата застроена площ е 27 500 кв. м. Центърът е на шест нива – два подземни и четири надземни етажа, които ще бъдат свързани с немски ескалатори. Инвестициите в изграждането му са 15 млн. лв. Един цял подземен етаж ще бъде зает от хипермаркет Сани, който се развива успешно в район Тракия. Инвеститорите и от двата центъра твърдят, че всичките им площи вече са ангажирани.


В началото на лятото в инфарктно наддаване за малко над 3 200 кв. м на същата улица теренът бе спечелен от фирма Юнион Билд АД София. При начална цена от 1 232 000 лв. победителите дадоха 3,2 млн. лева. 136 улични търговци са се споразумели с Юнион билд за участие в петия на тази улица РУМ, чието строителство тепърва се подготвя.


www.investor.bg

[ Назад ]
За принтиране Изпрати тази новина на приятел

Последните 10 новини в Бизнес:


Коментарите са лични и отразяват мненията на потребителите!
Автор Коментар
    Карта на сайта  |  Вход  
Контекстна рекламa
БИГ.БГ - контекстна реклама
Каталози
Последни новини
Последни новини в интересноCopyright © 2004-2010 BiG.BG. Всички права запазени. Webmaster : press@big.bg
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от БИГ.БГ позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в БИГ.БГ е свободно.

Страницата се зарежда за 0.2 секунди.