Българска компания инвестира над 20 млн. лв. в завод за велосипеди

Публикувано от Интернет Медия БИГ.БГ Дата 12/1/2006 13:00:00

“Макском” ЕООД ще инвестира над 20 млн. лв. в строежа на нов завод за велосипеди Sprint, съобщи за Investor.bg комуникационният мениджър на компанията Дияна Келбечева.
“Компанията съществува от 10 години, като досега велосипедите се произвеждаха в наети площи. Поради това бе взето решение да бъде построен собствен завод,” каза Келбечева. Тя допълни, че част от средствата за инвестицията са собствени, а останалата са кредити.
Първата копка е направена на 9 януари тази година и се предвижда строителството да продължи осем месеца. Заводът ще бъде разположен в землището на с. Царацово до Пловдив, на 34000 кв.м, като 23 600 кв.м от тях ще бъдат застроени площи.Комплексът ще се състои от складови бази за готова продукция и производствени компоненти, производствено хале, битова и административно–обслужваща част, големи паркинги и озеленени кътове за почивка.

Производственият капацитет на новия завод ще бъде 500 хиляди велосипеда годишно, като ще бъдат осигурени над 500 работни места. “Сегашните производствени площи на “Макском” са с капацитет 190-200 хил. велосипеда годишно,” допълни Келбечева.

Едноличен собственик на създаденото през 1995 г. “Макском” ЕООД е Максим Митков. Дружеството специализирано в производството на широка гама велосипеди, които са добре познати на българския пазар под марките Sprint и Bachini. По- голяма част от производствената продукция на фирмата се изнася в страни членки на Европейския съюз, Русия, Сърбия и Черна гора.

Румен Соколов
www.investor.bg
Коментирай
Правила за коментаритеКоментарите са свободни
Заглавие
Икона на мнението
Коментарurl email imgsrc image  code  code quote
Пример
bold italic underline linethrough   


 [още...]
НастройкиВкл. емотикони
Вкл. кодове на портала
Автоматично пренасяне на редове
 
    Карта на сайта  |  Вход  
Контекстна рекламa
БИГ.БГ - контекстна реклама
Каталози
Последни новини
Последни новини в интересноCopyright © 2004-2010 BiG.BG. Всички права запазени. Webmaster : press@big.bg
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от БИГ.БГ позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в БИГ.БГ е свободно.

Страницата се зарежда за 1.069 секунди.